Hverdagens helter!

Jeg er som sikkert flere har fått med seg veldig kritisk til politikernes forvaltning av Rikets sikkerhet, langt på vei så mener jeg at de spiller hazard med din og min sikkerhet.

I dette blogginnlegget vil jeg gjerne fokusere på alle de fantastiske menneskene som gjør en innsats hver eneste dag for å gjøre våre liv både tryggere og ikke minst en smule bedre for oss alle.

Disse fantastiske ressursene finner du i politiet, i fengselsvesenet ,i tollvesenet, i forsvaret, i brannvesenet, i ambulansene og ikke minst i sykehusene (jeg har sikkert glemt noen). De jobber turnus når vi andre tar helg, de jobber julaften, nyttårsaften, påsken når vi andre er opptatt med feiring. De har sine mest aktive dager når vi slapper av som mest med familie og venner!

 


 

Mange av disse er idealister fra hjertet og har valgt å gjøre en innsats for å hjelpe andre, dette uten egen vinning og langt på vei til en veldig dårlig lønn. Her finner du en masse kloke mennesker som kunne gjøre det så bra som helst i andre yrker og til en langt høyere betaling, men de følger sin overbevisning og selv om de nok flere ganger lurer på sitt yrkesvalg, så skavi vi være glade for at de velger å stå i det.

Det er disse som tar vare på våre sønner og døtre når de ender opp fulle på fest i byen, det er disse som er først på ulykkesstedet og setter i gang med livreddende førstehjelp. Det er disse som med livets som innsats går inn i overtente bygninger og søker etter levende, det er disse som går inn i private hjem når voksne utover vold mot barn og det er disse som tar imot oss når vi har vært utsatt for alle type overgrep.

Til tross for all den innsatsen de legger ned, så er det også disse menneskene vi har lettest for å kritisere. Som om noen av disse ikke ønsker å gjøre sitt beste, det kan jeg garantere at de ønsker, hver eneste dag. Selvfølgelig er konsekvensen stor når disse fantastiske menneskene gjøre en feil, noe som skjer når du må leve på kanten og må ta avgjørelser som kan medføre store konsekvensere.

Hvilke ressurser får de egentlig tildelt, har de noengang nok ressurser på jobb, har de noengang nok tid til å ta den ekstra samtalen eller oppfølgingen som de ønsker?

Politikerne vurderer vår tryggethet basert på kronestykker og ikke vilje! Vi har anledning til å nesten gjøre hva vi vil på dette området, men det politiske spillet gjør at vi ikke får den trygghet og sikkerhet vi fortjener.

Jeg har en verden av respekt for alle de som jobber for at du og jeg skal leve et tryggere liv!

Takk til dere alle!

  

6 kommentarer

William Helvik

18.03.2017 kl.12:02

Flott fokus ! Lojalitet, ryddighet og dedikasjon, i hverdagslig opprettholdelse av sivilisasjonen vår, er ikke de høyest roste egenskapene i tiden. Godt at du tar deg kraft og tid til akkurat det.

Mvh W. Helvik

Stephen Meinich-Bache

18.03.2017 kl.12:24

William Helvik: Takk for det William og enig med deg!

Laila Lysø

26.03.2017 kl.22:43

Veldig bra skrevet ☺ Så enig med deg ☺

Stephen Meinich-Bache

27.03.2017 kl.06:51

Laila Lysø: takk for det :)

Grete Kveen

24.07.2017 kl.16:04

Veldig bra skrevet og helt enig med deg 👍👍

Per Arne Sødal

02.09.2017 kl.21:09

Store mennesker har en egen evne til uselvisk se, reflektere og berømme. Tusen takk Stephen Meinich-Bache 👍

Skriv en ny kommentar

hits